خانه اینترنتی من

خانه اینترنتی من

خانه اینترنتی من

خانه اینترنتی من

استاکس نت در ایران جاسوسی می کند

 تیم کارشناسی بی بی سی معتقد است که این حمله سایبری می تواند در آینده نتایج مخربی برای بخش های امنیت اطلاعات ایران داشته باشد.

ایرنا (خبرگزاری رسمی ایران) نیز در واکنش به گزارش پخش شده تلویزیون فارسی بی بی سی، روز چهارشنبه ۲۷ مرداد (۱۸ اوت) از تشکیل کمیته بحران برای بررسی این موضوع خبر داد.

در ۳۱ تیرماه گذشته، شرکت سیمانتک، یکی از بزرگترین تولیدکننده های ضد ویروس جهان، گزارشی منتشر کرد که حکایت از آلودگی کامپیوترهای جهان به کرمی به نام استاکس نت داشت.

نکته قابل توجه این گزارش، آماری است که نشان می دهد ۶۰ درصد از آلودگی های این کرم درجهان، از آی پی های کاربران ایرانی ارسال شده است.

موضوع زمانی اهمیت پیدا می کند که خصوصیات این کرم کامپیوتری را بدانیم. مقصد اصلی کرم استاکس نت سیستم های کنترل صنعتی است. البته کارشناسان شرکت زیمنس آلمان دریافتند که این کرم، برنامه سیستم‌های کنترل صنعتی زیمنس به نام اسکادا را هدف قرار داده است.

اسکادا در کارخانه های تولیدی، نیروگاه‌های برق ، تصفیه‌خانه‌های آب، صنایع نفت و گاز و برخی از آزمایشگاه های پیشرفته استفاده می شود.

این سیستم ها حتی در برخی از کشتی ها و نیروی دریایی نیز کاربرد دارد.

این کرم به کامپیوترهای شخصی نیز وارد می شود و تکثیر می یابد اما فقط در سیستم های صنعتی فعالیت خود را شروع می کند

رابرت مک میلان

کرم استاکس نت پس از رسیدن به این سیستم‌ها، شروع به جمع آوری اطلاعات محصولات آن کارخانه، روند تولید و حتی اطلاعات ذخیره موجود در سیستم می کند. سپس از طریق اتصال به اینترنت اطلاعات را به مقصد نامعلومی ارسال می کند.

این کرم جاسوس توانایی انتقال از طریق یو اس پی به کامپیوتر را دارد و بعد از ورود به اولین کامپیوتر می تواند به صورت خزنده از طریق هر شبکه ای از جمله اینترنت به کامپیوترهای دیگر وارد شود.

یک ماه قبل از گزارش سیمانتک، اولین بارشرکت ویروس بلوک آدا بلاروس این کرم را شناسایی کرد. کرم درکامپیوتر یکی از مشتریان ایرانی این شرکت پیدا شد.

آمار سیمانتک نیز گویای اختلاف زیاد آلودگی‌ها در ایران در مقایسه با سایرکشورهاست.

ایران با گزارش حدود ۵۹ درصد آلودگی، با اختلاف زیادی بالاتر از رقیب بعدی خود اندونزی با بیش از ۱۸ درصد آلودگی قرار گرفته است.

این موضوع سبب شده است بسیاری از کارشناسان، ایران را هدف اصلی طراحان این کرم جاسوس بدانند.

ازجمله رابرت مک میلان، کارشناس معروف امنیت کامپیوتر از سیلیکون ولی سانفرانسیسکو، مقالات زیادی در این مورد در نشریاتی مانند کامپیوترورلد و پی سی ورلد نوشته است.

او در مصاحبه اختصاصی با بی بی سی فارسی و به نقل از یکی از کارشناسان سیمانتک می گوید: "درتاریخ بیست ساله صنعت امنیت کامپیوتر هرگز نشنیده بود که آلودگی کرمی از ایران شروع شود. این اولین بار است که نوعی از بدافزار در ایران شروع به گسترش می کند. دلیل آن را کسی به درستی نمی داند و این موضوع را رمز آلودتر می کند."

اما ویلاند سیمون سخنگوی شرکت زیمنس معتقد است این نظریه که ایران هدف اصلی کرم استاکس نت است می تواند تنها یک توهم باشد. چرا که ما فقط به گزارش شرکت سیمانتک که تولید کننده ضد ویروس نورتون است استناد می کنیم.

اطلاعات بی بی سی فارسی نشان می دهد آخرین آزمایش های زیمنس حاکی از غیرفعال بودن سرور دریافت کننده درحال حاضر است که امکان ردیابی مقصد کرم را غیر ممکن می‌سازد.

شاید گزارش شرکت های دیگر نشان بدهد آلودگی‌ها در کشورهای دیگر بیشتر است. از طرفی ۹ اسکادا آلوده که کرم فعال در آنها پیدا شده در اروپا قرار دارند و یکی از ۹ سیستم آلوده در آلمان است.

به نظر نمی رسد این استدلال بتواند در مورد کاهش آلودگی در ایران درست باشد. چرا که سیمانتک یکی از بزرگترین تولید کننده‌های ضد ویروس در جهان است و در ایران هم نمایندگی فروش دارد.

از طرفی هنوز گزارشی از بررسی سیستم های اسکادا در ایران به وسیله کارشناسان غربی منتشر نشده است. بنابراین، نباید انتظار داشت به همان سرعتی که در اروپا سیستم‌های آلوده اسکادا پیدا می شوند، در ایران هم که این سیستم ها می توانند در صنایع حساس به کار رفته باشند، به وسیله کارشناسان غربی پیدا شوند.

همچنین سخنگوی زیمنس معتقد است بسیاری از این گزارش های آلودگی متعلق به کامپیوترهای شخصی است که البته می تواند استدلال درستی باشد.

اما با درنظر گرفتن تعداد بالای نسخه های ضدویروس غیراصل و قفل شکسته در کامپیوترهای شخصی که امکان ارسال گزارش را ندارند می توان نتیجه گرفت گزارش های ارسالی از کامپیوترهای شرکت های معتبر، مراکز تولیدی و حتی دولتی ارسال شده است.

آقای مک میلان می گوید: "این کرم به کامپیوترهای شخصی نیز وارد می شود، تکثیر می یابد اما فقط در سیستم های صنعتی فعالیت خود را شروع می کند."

آلودگی کامپیوترهای صنعتی ایران به این کرم جاسوس می تواند از این جهت برای مسئولین ایرانی نگران کننده باشد که توسط کرم جاسوس اطلاعات مربوط به فعالیت های هسته ای و نظامی ایران درناشناخته ترین واحدهای صنعتی یا دانشگاهی ایران قابل پیگیری است.

دسترسی کشورهای غربی و اسراییل به این اطلاعات می تواند مدارک لازم برای تحریم شبکه های ناشناخته درگیر با صنایع هسته ای و نظامی ایران را فراهم کند.

این نظریه که ایران هدف اصلی کرم استاکس نت است می تواند تنها یک توهم باشد. چرا که ما فقط به گزارش شرکت سیمانتک که تولید کننده ضد ویروس نورتون است استناد می‌کنیم

ویلاند سیمون، سخنگوی شرکت زیمنس

مک میلان معتقد است پیچیدگی های این کرم کامپیوتری و اهداف آن نشان می دهد که این کرم به وسیله یک نفر یا هکرهای خانگی برنامه نویسی نشده است. این مطلب را سیمون، سخنگوی زیمنس نیز تایید می کند. او همچنین به بی بی سی فارسی گفت: " کسی که این کرم را ساخته اطلاعات دقیقی از سیستم های کنترل صنعتی زیمنس داشته است."

سرمایه زیادی لازم است تا بتوان اسکادا در اختیار داشت و برای آن بدافزار طراحی کرد. همین دلایل باعث شده که کارشناسان به این باور برسند که یک سازمان بزرگ یا دولت کشوری این کرم جاسوس را طراحی کرده است.

سخنگوی زیمنس همچنین گفت: "شانزده سال از ساخت و فروش اسکادا در جهان می گذرد و چندین هزار اسکادا درصنایع مختلف سراسر جهان فعال هستند. از طرفی زیمنس پیشرو سیستم های کنترل صنعتی درجهان است، بنابراین سیستم های زیمنس می تواند بهترین طعمه برای کسب اطلاعات صنعتی باشد."

اما سئوال اصلی این است که چه سازمانی یا دولتی پشت این قضیه است؟ سئوالی که پاسخ درستی نمی توان به آن داد. چرا که با وجود ردیابی ۲ سرور دریافت کننده اطلاعات درمالزی، نمی توان به طور قطع گفت چه آی پی، در کجای جهان، مقصد نهایی دریافت کننده اطلاعات است؟

تنها می توان با ارجاع به خبرچهارم مهرماه ۱۳۸۸ خبرگزاری رویتر یادآور شد که اسراییل یک سال پیش در پی حمله سایبری به ایران بوده است. هرچند هیچ مدرکی دال بر هدایت این حمله توسط اسراییل وجود ندارد.

برخی از کارشناسان می گویند گسترش این کرم جاسوس در سراسر جهان از دی ماه سال گذشته شروع شده است. بنابراین احتمالا اطلاعات زیادی توسط این جاسوس به مقصد مورد نظر ارسال شده است.

اطلاعات بی بی سی فارسی نشان می دهد آخرین آزمایش های زیمنس حاکی از غیرفعال بودن سرور دریافت کننده درحال حاضر است که امکان ردیابی مقصد کرم را غیر ممکن می سازد.

پس از شناسایی کرم استاکس نت درجهان و گزارش سیمانتک، خبرگزاری های ایران به طور محدودی به اطلاع رسانی درباره این حمله سایبری پرداختند.

زیمنس برای مقابله با این حمله سایبری، ضدویروسی در اینترنت قرار داده است. اما هیچکس بطور قطع نمی داند حفره امنیتی که کرم استاکس نت در صنایع ایران ایجاد کرده است، همچنان وجود دارد یا نه؟


به نقل از بی بی سی

تفاوت بین ویروس ها، تروجان ها، کرم ها، و سایر بدافزارها

مقدماتی

زمانی که صحبت از درمان کامپیوتر آلوده به میان می آید، همه ما به سرعت دست به کار شده و برای رفع مشکل تلاش می کنیم. اما واقعا چقدر در مورد ویروس ها، جاسوس افزارها، تروجان ها، کرم ها و تفاوت بین آنها می دانیم؟ در این مقاله یک راهنمای مفید برای درک همه انواع بدافزارها (malware) و تفاوت آنها نسبت به هم ارائه خواهیم داد.

نکته بحث امروز -البته برای کمک به آموزش دوستان و خانواده خود- در مورد انواع مختلف بدافزارها و کنار گذاشتن باورهای غلط و اشتباه در مورد ویروس ها و کلا بدافزارها است. کسی چه می داند! حتی اگر خیلی هم حرفه ای باشید، شاید با خواندن این مقاله یک یا دو چیز جدید هم یاد بگیرید.

بدافزار چیست؟ 
واژه بدافزار کوتاه شده نرم افزار مخرب (malicious software) است این واژه اصطلاحی عمومی برای توصیف تمام ویروس ها ، کرم ها ، جاسوس افزارها ، و تقریبا هر چیزی که به طور خاص برای صدمه به کامپیوتر و یا سرقت اطلاعات طراحی شده، می باشد.

ویروس ها گویی با خراب کردن فایلهای شما، می خواهند انتقام بگیرند!

واژه ویروس های کامپیوتری اغلب به جای بدافزار استفاده می شود ، هر چند در واقع این دو واژه به یک معنی نیستند. در دقیق ترین معنی ، ویروس برنامه ای است که خود را مدام تکثیر کرده و کامپیوتر را با گسترش خود از یک فایل به فایل دیگر آلوده می کند. سپس وقتی فایل ها از یک رایانه به دیگری کپی شده و بین دو یا چند رایانه به اشتراک گذاشته می شوند، از کامپیوتر آلوده به دیگران منتقل می شود و این روند همچنان ادامه پیدا می کند.

اکثر ویروس خود را به فایل های اجرایی متصل می کنند، اما برخی می توانند به فایل های ذخیره اطلاعات بوت ، اسکریپت فایلهای اتوران autorun ، فایلهای آفیس و یا حتی در برخی موارد ، به فایل های دلخواهی متصل شوند. بسیاری از این ویروس ها ، مانند ویروس CIH برای این طراحی شده اند تا رایانه شما را به طور کامل به سمت غیر قابل استفاده شدن ببرند. همچنین برخی ویروس ها به سادگی فایل های شما را حذف کرده و یا خراب می کنند، نقطه نظر کلی این است که ویروس ها برای خراب کردن و از بین بردن اطلاعات طراحی شده اند.

شما می توانید با استفاده از نرم افزار های آنتی ویروس که همیشه آخرین به روزرسانی آنها را انجام داده اید، و اجتناب از بازکردن فایل های مشکوک که در صندوق پست الکترونیک و غیره با آنها برخورد می کنید، از حملات ویروس ها در امان بمانید. توجه ویژه ای به نام فایل ها کنید مثلا اگر فایلی قرار است فایل mp3 باشد و نام به این شکل است: mp3.exe ، شما با یک ویروس سر وکار دارید!

با اوست نگهبان سیستم خود باشید

جاسوس افزارها دزد اطلاعات شما هستند! 

جاسوس افزار(Spyware) در تعریف، عبارت است از هر نرم افزار نصب شده بر روی کامپیوتر، که اطلاعات را بدون اطلاع شما جمع آوری کرده، و آنها را به سازنده خود بفرستد. سازنده برنامه با استفاده از اطلاعات شخصی شما، برای مقاصد سوء خود استفاده می کند. ممکن است این جاسوسی به شکل keylogging (جاسوسی صفحه کلید) برای کشف و استفاده از رمزعبور، تماشای نتایج جستجو، تغییر صفحه خانگی و موتور جستجوی مرورگر شما، اضافه کردن نوار ابزار مضر یا ناخواسته به مرورگر ، یا فقط سرقت شماره کارت اعتباری شما باشد.

از آنجا که نرم افزارهای جاسوسی عمدتا به منظور کسب درآمد از جیب شما طراحی شده اند، معمولا نیازی به خرابکاری در کامپیوتر شما ندارند. در حقیقت بسیاری از کاربران بدون اینکه حتی از وجود آن اطلاع داشته باشند، روی رایانه خود نرم افزارهای جاسوسی در حال اجرا دارند. اما به طور کلی آنهایی که دارای یک جاسوس افزار نصب شده روی رایانه خود هستند، احتمالا تعداد دیگری هم بدافزار دارند. هنگامی که روی رایانه شما تعدا زیادی نرم افزار جاسوسی در حل اجرا باشند، خواه ناخواه سرعت رایانه هم پایین می آید.

چیزی که بسیاری از مردم در مورد نرم افزارهای جاسوسی درک نمی کنند، این است که هر نرم افزار آنتی ویروسی قابلیت شناسایی نرم افزارهای جاسوسی را ندارد. شما باید از فروشنده بپرسید تا مطمئن شوید نرم افزاری که شما برای حفاظت از خود در برابر بدافزارها استفاده می کنید, در واقع نرم افزارهای جاسوسی را هم شناسایی می کند یا خیر. اگر شما به رایانه ای برخورد کردید که در حال حاضر به شدت آلوده شده ، ترکیبی از برنامه های MalwareBytesو SuperAntiSpyware می تواند آن را کاملا تمیز کند. 

SuperAntiSpyware پرتابل، نابودگر جاسوس افزارها
اسپای بات، ایمنی در برابر جاسوس افزارها

‏Scareware ها، باج گیرهای اینترنتی !

‏Scareware (باج افزار) نوع نسبتا جدیدی از حمله رایانه ای است. در این روش کاربر چیزی را که به نظر یک نرم افزار آنتی ویروس واقعی می رسد، دانلود می کند. پس از نصب این برنامه و اسکن رایانه، برنامه به شما خواهد گفت که کامپیوتر تان آلوده به صدها نوع ویروس است. برنامه هم تنها در صورتی می تواند رایانه شما را تمیز کند که شما برای نسخه کامل برنامه مقداری پول پرداخت کنید. البته، نرم افزارهای scareware چیزی بیش از یک بدافزار است. باج افزار کامپیوتر شما را تا زمانی که به طراح برنامه پول پرداخت نکنید به گروگان نگه می دارد. در اکثر موارد، شما نمی توانید آنها را از روی کامپیوتر خود حذف کرده و یا در برخی موارد حتی از کامپیوتر استفاده کنید.

اگر شما خواستید یکی از این نوع کامپیوتر های آلوده را درمان کنید، بهترین کار این است که این است که نام این برنامه مخرب را در گوگل جستجو کنید تا راه های حذف آن را پیدا کنید. اما استفاده از همان راه ترکیبی برنامه های MalwareBytes ، SuperAntiSpyware و شاید ComboFix در صورت نیاز می تواند مفید باشد.

اسب های تروجان، یک در پشتی درون سیستم شما!

اسب های تروجان ها برنامه هایی اند که در ظاهر به نظر می رسد در حال انجام کار بی ضرری هستند. اما در خفا دارای کدهای مخربی هستند که کار دیگری انجام می دهند. در بسیاری از موارد، تروجان ها یک در پشتی روی رایانه طعمه قرار می دهند که اجازه کنترل از راه دور کامپیوتر آلوده را به سازنده شان می دهند. یک کامپیوتر آلوده معمولا به صورت مستقیم یا به عنوان عضوی از شبکه رایانه های الوده به تروجان و یا دیگر برنامه های مخرب (botnet) مورد سوء استفاده قرار می گیرد. تفاوت عمده بین ویروس و تروجان این است که تروجان خود را تکثیر نمی کند. همچنین تروجان توسط کاربر به شکل ناآگاه نصب می شود.

هنگامی که کامپیوتر شما به تروجان آلوده شد، طراح تروجان می تواند از آن برای هر هدف بدی استفاده کند. مانند حملات DoS(denial of service) به یک وب سایت ، استفاده از پراکسی سرور برای مخفی کردن حملات، و یا حتی بدتر ، برای ارسال ده ها اسپم(هرزنامه). حفاظت در مقابل حملات تروجان ها، همانند روش حفاظت در مقابل ویروس هاست، مطمئن شوید که برنامه آنتی ویروس شما به روز شده است. هیچ گاه فایل ضمیمه مشکوک را باز نکنید،.و همیشه قبل از اینکه فایل کرک برای برنامه ای مثل فتوشاپ را دانلود و نصب کنید، به عواقب احتمالی اش خوب فکر کنید. چون اصولا فایل های کرک مکانی ایده آل و مکان مورد علاقه تروجان نویسان برای مخفی کردن تروجان است.

کرم ها ازطریق شبکه، سیستم ها را آلوده می سازند

کرم های رایانه ای از شبکه برای ارسال نسخه ای از خود به رایانه های شخصی دیگر استفاده می کنند. معمولا این کار با استفاده از نقص یک حفره امنیتی برای انتقال از یک رایانه به رایانه دیگر انجام می گردد، که اغلب به طور خودکار و بدون دخالت کاربر اتفاق می افتد. از آنجا که آنها به سرعت در حال گسترش در سراسر شبکه هستند و هر کامپیوتری را در مسیر خود آلوده می کنند ، از آنها به عنوان شایع ترین نوع بدافزارها یاد می شود. اگر چه هنوز بسیاری از کاربران به اشتباه از آنها به عنوان ویروس یاد می کنند.

برخی از معروف ترین کرم ها عبارتند از کرم ILOVEYOU که به عنوان ضمیمه ایمیل منتقل می شد. این کرم به شرکت های تجاری بیش از 5.5 میلیارد دلار خسارت وارد کرد. Code Red کرم معروف دیگری است که 359000 وب سایت را آلوده کرده و با کم کردن سرعت SQL Slammer ها برای یک دوره کوتاه ، سرعت جهانی اینترنت را کم کرد! و Blaster نوعی کرم بود که باعث راه اندازی مجدد کامپیوتر به طور مکرر می شد.

از آنجا که کرم ها معمولا از آسیب پذیری شبکه سوء استفاده میکنند ، آنها نوعی از بدافزار هستند و راه جلوگیری از حملات شان فعال و قفل کردن فایروال است. البته برای جلوگیری از حمله کرم ها هنوز هم توصیه می شود آنتی ویروس خود را همیشه به روز نگه دارید.

آیا از اینکه بالاخره توانستید راهی برای مقابله با scareware ها پیدا کنید خوشحالید؟آیا حالا هنگامی که کسی به اشتباه یک جاسوس افزار را ویروس می نامد تفاوتش را درک می کنید؟ به گمانم حالا کمی احساس امنیت بیشتری می کنید و بهتر می توانید نگهبان کامپیوترهای خود باشید!


به نقل از سایت:http://www.negahbaan.com

آلکسا

 این سایت برای اطلاع از آمار بازدید کنندگان از یک سایت است. 

http://www.alexa.com   

 

 

 

تماس تلفنی رایگان به وسیله فیس بوک

شرکت Vonage که در خدمات تلفن خانگی برروی اینترنت پیشگام است، برنامه جدیدی برای آیفون و تلفن‌های آندرویدی عرضه کرده که امکان مکالمه رایگان بین کاربران فیس‌بوک را فراهم می‌کند.
این برنامه برای دانلود بصورت رایگان برای کاربران آیفون،‌ای پاد تاچ و کاربران تلفن‌های آندرویدی موجود است. 

کاربران در برنامه Vonage Mobile for Facebook با نام کاربری فیس‌بوک وارد شده و فهرستی از دوستانی را مشاهده خواهند کرد که آن‌ها نیز این برنامه را دارند و می‌توانند با کلیک برروی نام دوستانشان، با آن‌ها تماس بگیرند که تلفنشان زنگ خواهد خورد. بر اساس این گزارش، این برنامه لازم نیست در تلفن دوست کاربر نیز اجرا شود تا تماس بین دو طرف انجام بگیرد؛ برنامه Vonage برروی شبکه‌های نسل سوم و wifi کار می‌کند و به جای دقیقه در مکالمه، از داده استفاده می‌کند که ممکن است موجب نگرانی مشترکانی شود که از طرح‌های اشتراک داده AT&T با محدودیت جدید استفاده می‌کنند.

 این برنامه، بدون نمایش تبلیغات بوده و ممکن است بعدا برای قابلیت تماس با تلفن ثابت و ارسال پیام کوتاه تغییر کند. نسخه‌های این برنامه برای تلفن‌های بلک بری، ویندوز و رایانه‌های مک شرکت apple نیز عرضه خواهند شد.